ΕΒΕΘ - Ερωτηματολόγιο για αντισταθμιστικά μέτρα επί δασμών ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο

Ενεργό .

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ για τις επιχειρήσεις που εισάγουν προϊόντα από τις ΗΠΑ

Αγαπητά μέλη, 

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σας ενημερώνει ότι η Ευρ. Επιτροπή έχει αναρτήσει στον παρακάτω σύνδεσμο ερωτηματολόγιο προς συμπλήρωση για ιδιώτες ενδιαφερόμενους (stakeholders), οι οποίοι επηρεάζονται ή δύνανται να επηρεαστούν από:

την αναγγελθείσα αύξηση δασμών των ΗΠΑ στις εισαγωγές ορισμένων προϊόντων χάλυβα και αλουμινίου καταγωγής ΕΕ ή
από ενδεχόμενα μέτρα εμπορικής πολιτικής της ΕΕ που ενδέχεται να επιβληθούν σε αντισταθμιστική ισχύ.

Σύνδεσμος: http://trade.ec.europa.eu/consultations/index.cfm?consul_id=253

Η συμβολή των επιχειρήσεων στη διαδικασία διαβούλευσης κρίνεται εξαιρετικά σημαντική, ως προς την εκτίμηση της αναγκαιότητας επιβολής τυχόν αντίμετρων εμπορικής πολιτικής.

Για διευκόλυνσή σας, μπορείτε να βρείτε όλο το σχετικό υλικό στο δικτυακό τόπο του ΕΒΕΘ, πατώντας εδώ.

Η προθεσμία υποβολής σχολίων έχει ορισθεί η Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018, 12:00 π.μ. (UTC+01:00).

Τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια πρέπει να αποσταλούν στο εξής e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε θερμά οι τυχόν απαντήσεις σας όπως κοινοποιηθούν και στο αρμόδιο Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου Αγαθών του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), έτσι ώστε να υπάρχει αποτελεσματικός συντονισμός και προώθηση των ελληνικών ενδιαφερόντων.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στο προαναφερόμενο Τμήμα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και στις παραπάνω ηλεκτρονικές διευθύνσεις (τηλ. 210 328 6301/6356, αρμόδιος κ. Βρεττός).